Maatjes geven cliënten steun

Geplaatst op: 02 april 2015
Gisteravond is de deel 1 van de training voor nieuwe maatjes van start gegaan. Deze vrijwilligers krijgen een training van twee dagdelen waarbij ze handvatten krijgen voor de omgang met cliënten en om ze voor te bereiden op verschillende situaties. Vrijdag 10 april is deel 2 van de training.

Het was zeer inspirerend om van en met elkaar te leren en ervaringen te delen”

maatjestraining

Wat doet een maatje?

De maatjes zijn enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een cliënt vrijetijdsactiviteiten te ondernemen. 

Er lopen op dit moment 3 maatjesprojecten in Nijmegen

  • maatjes van cliënten die begeleiding thuis van IrisZorg krijgen
  • maatjes van cliënten die bij IrisZorg wonen bij De Hulsen (meerzorg)
  • maatjes van cliënten die bij IrisZorg wonen bij De Flet (onderdeel van De Hulsen) 

De maatjes De Hulsen vallen onder het project “De Schakel”, mede gefinancierd door het Oranjefonds.  

De activiteiten zijn vaak zeer uiteenlopend, voorbeelden kunnen zijn: wandelen, fietsen, puzzelen, kaarten etc. Maatjes zijn voor onze cliënten enorm waardevol. Vaak leeft een cliënt in een kleine wereld en kan een maatje een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. Dit sluit aan bij de beleidskoers van IrisZorg om cliënten zo snel mogelijk weer te (re)activeren en hen te (her)integreren in de samenleving.
Het bijzondere aan het maatjesproject is dat er heel bewust wordt gekeken naar een goede match tussen maatje en cliënt, dit zorgt vaak voor een zeer bijzondere band.

Vrijwilligers gezocht

Momenteel wordt er nog hard gezocht naar een vrijwillige ondersteuner die de vrijwilligerscoördinator ondersteunt met werkzaamheden tbv onze maatjesprojecten en die, op termijn, zich o.a. ook gaat bezighouden met de werving en selectie van vrijwilligers, aanmeld- en intakegesprekken gaat voeren en samen met de coördinator cliënten gaat matchen met maatjes. 
We zijn ook altijd op zoek naar enthousiaste maatjes en we hebben nu vooral behoefte aan mannelijke maatjes.
Kijk hier voor meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als ondersteuner of als maatje (M)? Neem dan contact op met Eric Dechnar coördinator vrijwilligersprojecten via e.dechnar@iriszorg.nl

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.