Kijkje in de Jeugdkliniek van IrisZorg in Tiel

Geplaatst op: 13 april 2015
De Jeugdkliniek van IrisZorg in Tiel biedt hulp aan jongeren tussen 12 tot en 23 jaar (en hun familie) wanneer ze problemen hebben door overmatig alcohol- of drugsgebruik, gamen of gokken.Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan liep een journalist van De Gelderlander een ochtend mee, en maakte kennis met enkele jongeren en medewerkers. Het resultaat was een bijzonder sfeerbeeld dat u hier terug kunt lezen.
In De Gelderlander vertellen jongeren, een buurtbewoner en medewerkers van IrisZorg over de Jeugdkliniek. Floor (psycholoog Jeugdkliniek) legt uit: "Achter vrijwel iedere verslaving zit een heftig verhaal. Dat juist deze jongeren gevoelig zijn voor een verslaving is niet verwonderlijk want het levert ze iets op. Het begint met een keer proberen. Maar gebruiken krijgt een functie wanneer blijkt dat – bijvoorbeeld door te blowen – problemen voor even verdwijnen. Tijdens de behandeling proberen we problemen aan te pakken en gaan we op zoek naar een nieuwe invulling voor het leven van de jongeren. We verwachten niet dat na drie maanden hier alles op orde is, maar we maken wel een begin om het roer om te gooien. Na de kliniek volgt ambulante behandeling. Dan moeten ze hun nieuwe leven echt oppakken.” Het volledige artikel leest u in de bijlage.

Jeugdkliniek IrisZorg in Tiel

De Jeugdkliniek van IrisZorg neemt jongeren op uit het hele land. Hun leven staat grotendeels in het teken van alcohol, drugs, gamen of gokken. En hierdoor hebben ze problemen op school of op het werk, is er veel ruzie thuis, en gaan ze bijvoorbeeld anders om met hobby's en vrienden.

In de Jeugdkliniek gaan de jongeren niet alleen aan de slag met hun verslaving, maar ook met alle problemen die daarmee samen hangen. Ouders en verzorgers worden hier zoveel mogelijk bij betrokken.

* Het artikel is gepubliceerd in De Gelderlander, editie Rivierenland op 7 april 2015.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.