IrisZorg biedt tijdens Koningsnacht in Arnhem extra testmogelijkheid XTC

Geplaatst op: 23 april 2015
IrisZorg biedt in opdracht van de gemeente Arnhem tijdens Koningsnacht op zondagavond 26 april feestgangers een extra mogelijkheid om gratis hun XTC-pillen te laten testen. Dit kan van 17:00 tot 21:00 uur op het kantoor van IRIS in de Buurt in het oude stationsgebouw bij NS-station Arnhem-Velperpoort (Ir. JP van Muijlwijkstraat 195).
IrisZorg raadt jongeren en volwassenen af om drugs te gebruiken, omdat het nooit zonder risico is. Dit geldt ook voor XTC. Wie desondanks toch XTC wil gebruiken wordt geadviseerd om het risico op foute pillen of een te grote dosis zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door je pillen te laten testen.

Hoe werkt het?

Voor pillen hebben we een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (o.a. diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium geanalyseerd zijn. Deze lijst krijgt wekelijks een update. Wanneer de pil op deze lijst staat, krijg je meteen de uitslag te horen: welke stof(fen) zit(ten) er in en hoeveel? Wordt de pil niet herkend, dan kun je de pil laten opsturen naar het laboratorium.

Let op: als je pil niet op de herkenningslijst staat, heb je je uitslag pas een week later. Wil je meer zekerheid, ga dan minimaal een week voor Koningsnacht naar onze wekelijks geopende testservice.

Voorwaarden

  • We testen uitsluitend voor consumenten.
  • Je mag maximaal 1 XTC-pil laten testen.
  • Er worden uitsluitend drugs uit Nederland getest.
  • Het testen is gratis en anoniem.

Testservice IrisZorg

Iriszorg heeft een testlocatie in Nijmegen (Tarweweg 20) en een locatie in Arnhem (Kronenburgsingel 545). Deze zijn elke donderdagavond open. En op zondagavond 26 april kan in Arnhem dus ook getest worden aan de Ir. JP van Muijlwijkstraat 195.  Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.