Nijmeegse dak- en thuisloze jongeren maken kickstart dankzij Big Umbrella

Geplaatst op: 09 maart 2015
Vince (Jongerenopvang IrisZorg in Nijmegen) en Het Vrijetijdslab zijn ruim een jaar geleden gestart met Big Umbrella, een project voor dak-en thuisloze jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Big Umbrella helpt jongeren om hun talenten en dromen opnieuw te ontdekken, zodat hun kans op een goede toekomst groeit. Inmiddels hebben 32 jongeren mede dankzij Big Umbrella een nieuwe zinvolle invulling van hun leven gevonden. Én heeft het project financiering gevonden om door te gaan.
Medewerkers en vrijwilligers van Vince IrisZorg, het Vrijetijdslab en studenten van de opleidingen Creatieve Therapie en Psychomotorische Therapie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) verzorgen de activiteiten. Via muziek, kunst of dramaworkshops ontdekken jongeren hun talenten. Daarnaast zijn er meerdere educatieve en maatschappelijke activiteiten buitenshuis.

Stijn Leijten is coach bij het Vrijetijdslab: “Via Big Umbrella ontdekken jongeren hun talenten, maar ze leren ook wat hun valkuilen zijn. Ze ontwikkelen een gezondere leefstijl en dagritme. De jongeren die zijn uitgestroomd hebben bijvoorbeeld een studie opgepakt; een eigen woning gevonden of werk. Ook zijn er meerdere jongeren bij een vereniging of sportclub gegaan, waardoor hun sociaal netwerk groeit. Big Umbrella geeft jongeren een kickstart voor de terugkeer in de maatschappij."

IrisZorg is verheugd dat Big Umbrella ook het komende jaar mogelijk is, mede dankzij financiële steun van Skanfonds, VSBfonds en Stichting Het R.C. Maagdenhuis.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.