Jongeren Jeugdkliniek IrisZorg doen mee aan NLdoet

Geplaatst op: 19 maart 2015
Jongeren van de Jeugdkliniek IrisZorg in Tiel doen zaterdag 21 maart mee aan Nldoet. Ze gaan werken in de Multi-Culti Tuin* aan de Graaf Waltgerlaan in Tiel. "Meedoen betekent een mooie afleiding en complimenten krijgen."
Marian Pieterse, sociotherapeut Jeugdkliniek IrisZorg: “De jongeren gaan meehelpen om de moestuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Ze gaan onder andere het terrein opruimen en nieuwe moestuinbakken plaatsen en vullen. Voor de jongeren is het leuk én leerzaam om mee te doen aan NLdoet. Ze maken contacten met de buurtbewoners, worden gestimuleerd om actief te zijn, en ze leren hoe leuk het kan zijn om eens mee te doen in de maatschappij, dat dat een goed gevoel geeft. Voor onze jongeren zijn dergelijke ervaringen vaak onbekend, omdat ze tot nu toe vaak alleen bezig zijn geweest met hun verslaving.”

Meer begrip

Twee jaar geleden hebben jongeren van de Jeugdkliniek IrisZorg ook al meegedaan aan NLdoet, toen hebben ze, samen met andere vrijwilligers, 4 schoolpleinen van de Cambier van Nootenschool opgevrolijkt met verven. Er zijn verkeerspleinen geschilderd, muurschilderingen gemaakt en gezelschapsspelen gecreëerd voor de leerlingen met een verstandelijke beperking. Marian: “De opdrachtgever van deze klus en de andere vrijwilligers waren enthousiast over de bijdrage van onze jongeren. Vaak heeft men een negatief beeld over jongeren met verslavingsproblemen. Door samen te werken met deze jongeren in een positieve sfeer ontstaat er meer begrip. Voor de jongeren betekent het een mooie afleiding en complimenten krijgen waardoor ze  positiever in het leven komen te staan.”

Jeugdkliniek IrisZorg

Bij IrisZorg spreken we van problematisch gebruik en verslaving wanneer een bepaalde activiteit – zoals gamen, drinken of blowen – het leven van de jongere is gaan beheersen. Vaak leidt dit uiteenlopende problemen op school, binnen het gezin, in contact met vrienden, etc. Een behandeling van een jongere (12-23 jaar) vindt in principe plaats in de eigen omgeving. Maar soms blijkt dat er een korte periode moet worden besteed aan diagnostiek, ontgiften onder medische begeleiding en/of een korte klinische behandeling. Voor deze jongeren heeft IrisZorg een jeugdkliniek in Tiel. De jeugdkliniek IrisZorg neemt jongeren op uit het hele land.

De Jeugdkliniek IrisZorg bestaat in maart 5 jaar.

* De Multi Culti Tuin is een onderdeel van het wijkverbeteringsproject Werk aan de Winkel waarin Stichting Hertogenwijk, woningcorporatie SCW en gemeente Tiel samenwerken

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.