IrisZorg start met online hulpverlening

Geplaatst op: 30 maart 2015
IrisZorg heeft een contract gesloten met Zorgaanbieders Online om de technische invoering van online hulpverlening mogelijk te maken. In mei zal het digitaal platform gerealiseerd zijn, waardoor zowel de hulpverleners als cliënten in een beveiligde omgeving contact kunnen hebben. Cliënten krijgen met de invoering van online hulpverlening meer regie op hun traject.

Wat betekent online hulpverlening voor cliënten?

  • Cliënten kunnen gemakkelijker in contact komen met hun behandelaar of begeleider.
  • Cliënten op elk moment en elke plaats kunnen werken aan hun eigen hersteltraject
  • eHealth stelt cliënten in staat om hun eigen behandeling en begeleiding vorm te geven.
  • Cliënten hebben minder reistijd

Gefaseerde invoering

Online hulpverlening wordt gefaseerd ingevoerd. In mei starten we met cliënten en hulpverleners die vallen onder de Basis GGZ. Deze groep wordt goed gemonitord en aanpassingen kunnen gemakkelijk doorgevoerd worden. Aan de hand van de eerste ervaringen wordt in het najaar online hulpverlening bij de volgende groep ingevoerd.

Zorgaanbieders Online is een samenwerkingsverband van oa Antes, Parnassia en softwareprovider VitalHealth Software. Het doel is om kennis, ervaring en kosten te delen door gezamenlijk op te trekken.
Meer informatie over het eHealth-platform waarmee IrisZorg gaat werken en Zorgaanbiedersonline

Reacties

Rochel Dijkgraaf
 
Beste meneer of mevrouw, Wij, Rochel Dijkgraaf & Iris Perdok, zijn twee vierdejaars studenten aan de opleiding HBO-Verpleegkunde van Windesheim Zwolle. Op dit moment doen wij de minor Praktijkgericht onderzoek in opdracht van het Lectoraat ICT innovaties in de zorg van Windesheim, het betreft het onderwerp; 'eHealth in de GGZ'. Het onderzoek bestaat uit een inventarisatie van de hulpmiddelen* die (reeds) gebruikt worden om eHealth in te voeren in de praktijk en de ervaringen van deze hulpmiddelen volgens de GGZ-zorgprofessionals. * met hulpmiddelen bedoelen wij alle dingen die het makkelijker maken voor de GGZ zorgprofessional om eHealth juist in te kunnen zetten. Wij hebben gezien dat jullie zijn gestart met online hulpverlening en zijn erg benieuwd hoe jullie dit hebben ingevoerd, of jullie gebruik hebben gemaakt van hulpmiddelen en wat de ervaringen hiermee zijn. Graag horen wij van jullie en zouden wij jullie ervaringen willen meenemen in ons onderzoek. Met vriendelijke groet, Rochel Dijkgraaf en Iris Perdok

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.