Ervaringsdeskundige IrisZorg in N1-programma Gewone Bijzondere Mensen

Geplaatst op: 22 januari 2015
Henk Schipper (ervaringsdeskundige IrisZorg)
IrisZorg werkt steeds meer met ervaringsdeskundigen. Dat zijn (ex-)cliënten die hun kennis en ervaringen inzetten om mensen te ondersteunen die nog worstelen met hun verslaving en/of problemen met zelfstandig wonen (dakloosheid). Eén van onze ervaringsdeskundigen Henk Schipper was dinsdag te zien in het programma Gewone Bijzondere Mensen.
Henk was 6 jaar geleden in behandeling bij IrisZorg en zet zich sinds die tijd in voor onze cliënten. Zo was hij o.a. lid van de Cliëntenraad, is hij mede-initiatiefnemer van IrisCovery (Centrum Ervaringsdeskundigheid en Herstel) en de Social Clubs (activiteiten waarbij cliënten hun ervaringen delen, met ondersteuning van ervaringsdeskundigen). Tegenwoordig houdt Henk op enkele IrisZorglocaties ‘motivatieuurtjes’ zoals hij ze zelf noemt. Schipper: “Tijdens de bijeenkomsten ga ik met cliënten in gesprek die nu in behandeling zijn. En tegelijkertijd laat ik ze zien dat er uitzicht is op een betere kwaliteit van leven. En ik kan het weten, want ik heb hetzelfde meegemaakt als zij. Ik weet waar ze mee worstelen en waar ze tegenaan lopen.”

Henk was afgelopen dinsdag te zien in het programma Gewone bijzondere mensen op N1 (lokale omroep Nijmegen). In dat programma vertelt Henk zijn bijzondere levensverhaal. Klik hier voor de uitzending.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.