Succesvolle invoering methodiek Herstelwerk

Geplaatst op: 17 december 2014
Projectleider Ron vd Meeberg overhandigt eindrapport Herstelwerk aan bestuurder Don Olthof
Bij IrisZorg staat de eigen kracht van cliënten centraal. Daarvoor gebruiken we de methodieken CRA (Community Reinforcement Approach) voor de verslavingsbehandeling en Herstelwerk voor cliënten met problemen op het gebied van Opvang of Wonen. Met CRA werken we inmiddels al enkele jaren. De methodiek Herstelwerk is in 2014 succesvol ingevoerd. Zo’n 650 medewerkers zijn de afgelopen tijd getraind; zowel hulpverleners en begeleiders als medewerkers die werken in ondersteunende functies. Daarnaast zijn er 20 coaches opgeleid die de teams ondersteunen en een belangrijke rol spelen bij de kwaliteit en de uitvoer van de methodiek.

Regisseur eigen leven

De visie van IrisZorg is dat cliënten de regisseur van hun eigen leven zijn. Door het ontdekken van hun kwaliteiten en het integreren van positieve doelen in hun leven krijgen zij weer grip op het leven.
Medewerkers treden op als coach en begeleiden cliënten hierbij, zodat zij met succes hun leven naar eigen inzicht kunnen inrichten in een omgeving die bij hen past. CRA en Herstelwerk volgen deze visie. In 2015 wordt gewerkt aan de verdere integratie van beide methodieken.

Eigen kracht medewerkers

De implementatie van de methodiek Herstelwerk heeft niet alleen effect gehad op een veranderende werkwijze en bejegening van de cliënten, maar ook medewerkers zijn zich bewust geworden van hun eigen kracht.

Filmpje

In het filmpje gemaakt door de Filmschool van IrisZorg vertellen cliënt Otto en medewerker Gesinus over Herstelwerk.

Meer informatie

Lees meer over Herstelwerk. 

Op de foto ziet u projectleider Ron van de Meeberg (rechts) die het eindrapport Herstelwerk overhandigt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur Don Olthof.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.