Levensgevaarlijke XTC-pillen: extra opening testservice in Arnhem

Geplaatst op: 22 december 2014
Levensgevaarlijke XTC-pillen met Supermanlogo
De afgelopen week zijn er levensgevaarlijke XTC-pillen aangetroffen. Het gaat om een roze 'schildvormig' tablet met aan beide zijden een superman-logo. Gebruikers worden opgeroepen om hun pillen (anoniem) te laten testen. De Drugstestservice van IrisZorg is daarom extra open op dinsdag 23 december van 17.00 tot 18.00 uur.
Het hoofdbestanddeel van XTC is MDMA. Een XTC-pil met MDMA begint te werken na 20 tot 60 minuten. In de pil die nu is aangetroffen is een hoge dosering PMMA aangetroffen. De effecten van PMMA treden veel later op. Het gevaar is dat de gebruiker denkt dat de pil die hij gebruikt een lage dosering MDMA bevat, waardoor de kans groot is dat hij nog een pil slikt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. 

Extra opening Drugstestservice

Bij de Drugstestservice van IrisZorg kunnen mensen hun pillen (anoniem) laten testen. Omdat de gevonden pillen zeer gevaarlijk zijn, is deze testservice deze week extra geopend.
 
Datum: 23 december
Plaats: IrisZorg, Kronenburgsingel 545
Tijd: 17.00 – 18.00 uur

Normaal gesproken zijn de Drugstestservices in Nijmegen en Arnhem alleen geopend op donderdag. Meer informatie over de Drugstestservice. 

Aanvulling januari 2015: 15 mensen maakten gebruik van deze extra opening. Er is geen foute XTC aangetroffen.
 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.