Levensgevaarlijke XTC gesignaleerd

Geplaatst op: 20 december 2014
Afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) in Amsterdam een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze 'schildvormige' tablet met aan beide zijden een Superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd. PMMA kan ook in andere pillen en poeders voorkomen.

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites.

Gebruikers die in het bezit zijn van deze tabletten worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden.  Hier leest u meer over de Drugstestservice van IrisZorg. De meeste testcentra zijn echter pas weer open na de feestdagen. Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden! Gebruik van XTC is nooit zonder risico.

Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Kijk voor een lijst van tabletten waarin door het DIMS-bureau het afgelopen jaar PMMA is aangetroffen op www.drugs-test.nl.


 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.