Aandacht nodig voor kind van verslaafde ouder

Geplaatst op: 04 december 2014
De laatste dagen is er veel aandacht voor kinderen met een verslaafde ouder. IrisZorg vindt de aandacht voor de omgeving van mensen met een verslavingsprobleem een essentieel onderdeel van de behandeling.
Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Marith Rebel moeten instanties voor verslavingsbehandeling meer kijken naar de kinderen van mensen met een verslavingsprobleem. Kinderen zouden geholpen moeten worden, omdat ze meer kans hebben om ook verslaafd te worden. Een derde van deze kinderen raakt op latere leeftijd namelijk zelf ook verslaafd. Als beide ouders verslaafd zijn is die kans zelfs 50%. Het merendeel van deze kinderen is jonger dan 12 jaar als de ouders met verslavingszorg in aanraking komen. Ze wil dat er bij verslaafde ouders ook altijd wordt gecontroleerd hoe het met de kinderen gaat.
 
Deze 'kindcheck' wordt bij IrisZorg altijd gedaan. Het is immers onderdeel van de Kwaliteitswet voor zorginstellingen. Los van de 'kindcheck' is aandacht en bewustwording voor deze kinderen altijd nodig. Een verslaving heeft immers altijd impact op partner en (eventuele) kinderen. De omgeving van mensen met een verslavingsprobleem wordt bij IrisZorg altijd in kaart gebracht. Indien mogelijk worden ook gesprekken met partner en kinderen gevoerd door medewerkers van IrisZorg zelf of betrokken netwerkpartners. Het uitgangspunt hierbij is om te kijken welke stappen de cliënt kan nemen om zijn leven en dat van zijn omgeving te verbeteren. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.