Zorginstituut Nederland: Verslavingszorg effectiever en goedkoper

Geplaatst op: 03 november 2014
Uit onderzoek dat Zorginstituut Nederland (ZiN), in opdracht van minister Schippers van VWS, heeft uitgevoerd blijkt dat de kosten van de reguliere instellingen voor verslavingszorg de afgelopen jaren zijn gedaald en dat de geleverde zorg meer oplevert dan dat ze kost. Daarnaast prijst het ZiN de instellingen voor de professionaliseringslag van de afgelopen decennia.
Het rapport 'Verslavingszorg in beeld' geeft een beeld van de ontwikkelingen in de verslavingszorg rond alcohol en drugs. Uit het rapport blijkt bijvoorbeeld dat CRA (de behandelmethode van IrisZorg) bewezen effectief is bij cocaïneverslaving en andere verslavingen.
 
Het ZiN prijst de instellingen om hun 'zeer gedifferentieerde zorgaanbod', de ontwikkeling van ruim 50 richtlijnen voor effectieve zorg en ‘de grote professionaliseringslag van de laatste decennia’. Dit is het resultaat van een gemeenschappelijke visie op verslaving(szorg), waarin de herstelgedachte en maatschappelijke rehabilitatie centraal staan, en door de gezamenlijke bundeling van krachten in het kennisinstituut voor verslaving Resultaten Scoren. Hier neemt IrisZorg ook aktief aan deel.
 
Lees hier de volledige reactie van het Netwerk Verslavingszorg (gecontracteerde verslavingszorginstellingen/GGZ Nederland) op het rapport. Het rapport zal waarschijnlijk 2 december door de Tweede Kamer worden besproken. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.