Opening nieuwe locatie IrisZorg Lelystad op 30 oktober

Geplaatst op: 09 oktober 2014
Buitenzijde IrisZorg Lelystad de Gondel 36-1
Begin juni heeft IrisZorg haar bestaande lokale zorgactiviteiten ondergebracht op één locatie in Lelystad aan de Gondel 36-1. Voor de Crisisopvang, Beschermd Wonen en Begeleid Wonen heeft IrisZorg 45 nieuwe appartementen gerealiseerd. Op donderdag 30 oktober houdt IrisZorg een housewarming en zullen Janneke Sparreboom (wethouder gemeente Lelystad) en Bernadette Ottenschot (directeur IrisZorg) de officiële opening verrichten.
IrisZorg biedt in Lelystad opvang aan volwassenen en gezinnen die tijdelijke begeleiding nodig hebben. Voorheen konden zij hiervoor op 3 verschillende locaties in Lelystad terecht. Vanwege optimale zorgverlening, kwaliteit van huisvesting (die voldoet aan de wettelijke vereisten) en kostenbesparing bleek het efficiënter om de voorzieningen op één locatie onder te brengen.

Verbouwing

In april 2012 kondigde we samen met de gemeente Lelystad de nieuwe locatie aan bij de buurtbewoners van de Gondel 36-1. Na het doorlopen van de standaardprocedures werd medio 2013 begonnen met de verbouwing. Tijdens de verbouwing werkten ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt mee vanuit Werkbedrijf Lelystad. In juni 2014 is de verbouwing afgerond en konden onze cliënten hun intrek in het nieuwe pand nemen.

Bewoners

De bewoners van de woonzorgvoorziening zijn tijdelijk niet in staat om zelfstandig te wonen. Zij kunnen begeleiding nodig hebben op gebieden als wonen, werken, financiën en relaties. In het pand zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week medewerkers van IrisZorg aanwezig.

Buurtbeheergroep

Gedurende het gehele proces is er constructief overleg geweest met de buurt. In een speciaal opgerichte Buurtbeheergroep, bestaande uit buurtbewoners, politie, gemeente en IrisZorg, vindt er regelmatig overleg plaats. Deze groep heeft onder ander het Buurtbeheerplan opgesteld en meegepraat over de inrichting van de buitenruimte en de veiligheid.

Officiële opening

Op donderdagmiddag 30 oktober openen we officieel de deuren. Rond 16.00 uur starten de rondleidingen door het pand. Om 17.00 uur zal de openingshandeling plaatsvinden. U kunt zich vooraf aanmelden via gondel-lelystad@iriszorg.nl. Omdat de parkeergelegenheid op het terrein van IrisZorg beperkt is, kunt u uw auto parkeren bij de Hervormde kerk ’t Lichtschip (Gondel 19-01).

Reacties

Antonio negue
 
Goede dag ik heet Antonio ben 21 jaar ben al een tijdje dakloos heb echt hulp nodig want zelf lukt het niet dus ik zat op internet zo een beetje te kijken naar zorg instanties en deze spraak me wel aan het ligt in een rustige stadje precies wat ik nodig heb om mij rust te vinden en veder te komen in het leven dus bij deze kan ik geholpen worden heb het hard nodig weet helemaal niks meer word overal wel door gestuurd naar iets anders wat niet werkt heb geen raad meer

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.