Maatjes gezocht voor cliënten in Nijmegen

Geplaatst op: 24 oktober 2014
IrisZorg start in Nijmegen met een nieuw maatjesproject. Maatjes zijn vrijwilligers die cliënten helpen met een beperkt of geen sociaal netwerk

Anderhalf jaar geleden werden in Nijmegen de eerste maatjes al aan cliënten gekoppeld. En met succes! Projectcoördinator Eric Dechnar: “Maatjes zijn voor onze cliënten heel waardevol. Vaak leven zij in een kleine wereld en kunnen maatjes een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, te wandelen, een wijkcentrum te bezoeken of samen de eerste stap naar een sportclub te zetten. In de praktijk blijkt dat de extra aandacht van maatjes de formele zorg heel mooi aanvult.”

Maatjes werven
Het Oranjefonds stelde onlangs 38.000 Euro beschikbaar voor een nieuw maatjesproject. Eric Dechnar: “We starten met een nieuw project en zoeken maatjes voor ongeveer 30 cliënten. Het gaat om cliënten die begeleid wonen in de Hulsen, een woonvoorziening van IrisZorg in Nijmegen. Een aantal van deze cliënten zal doorstromen naar zelfstandige woonruimte. Voor onze cliënten een belangrijke en spannende stap waarbij de ondersteuning van maatjes zorgt voor meer zelfvertrouwen. Tegelijkertijd voorkomt de extra aandacht van maatjes dat cliënten terugvallen en in een sociaal isolement raken. Het geld van het Oranjefonds wordt onder andere gebruikt voor de trainingen van de maatjes, het bekostigen van activiteiten, en bijvoorbeeld ook voor gezamenlijke ontmoetingsdagen waar maatjes en cliënten mee kunnen doen aan leuke workshops en samen eten.”
1 november start de wervingscampagne voor de maatjes.
 
Wilt u meer weten over dit maatjesproject? Of heeft u interesse om zelf maatje te worden? Klik hier voor meer informatie. Of mail naar e.dechnar@iriszorg.nl.
 

Reacties

john percival
 
Graag zou ik wat meer informatie krijgen over dit project,ik heb zeer veel interesse in dit project en zou graag willen weten of ik hier iets in kan betekenen, vriendelijke groet John Percival.
IrisZorg
 
Beste John, Leuk dat je geïnteresseerd bent. Voor meer informatie zou je een eens kijkje kunnen nemen op www.werkenbijiriszorg.nl/maatjesgezocht hier vind je ook contact informatie mbt het project.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.