Opening nieuwe locatie IrisZorg Tiel (Burgerweeshuis) op 27 augustus

Geplaatst op: 21 augustus 2014
Burgerweehuis Tiel
In juli zijn de Dagopvang, Werk & Activiteiten en het Dienstencentrum van IrisZorg in Tiel verhuisd naar het Burgerweeshuis in Tiel. Het Burgerweeshuis is voortaan ook de uitvalsbasis voor het FACT-team Rivierenland en preventiewerkers van IRIS in de Buurt. Nieuwsgierig naar de nieuwe locatie en wat IrisZorg precies biedt? Kom dan langs tijdens de opening op woensdagmiddag 27 augustus tussen 14.00 tot 15.30 uur. Om 14.30 uur verricht wethouder Driessen de officiële opening.

Divers zorgaanbod

De Dagopvang van IrisZorg biedt op werkdagen plek aan cliënten die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden. Het Dienstencentrum biedt begeleiding aan mensen die problemen hebben met het wonen. Vaak gaat het om allerlei andere problemen als financiën, relaties, werk of eventueel psychische problemen. Als het nodig is, wordt de hulp van andere instanties ingeschakeld.
Via de afdeling Werk & Activiteiten biedt IrisZorg dagbesteding aan haar cliënten. Deze dagbesteding vindt plaats op diverse plekken in de buitenlucht; het Burgerweeshuis is een uitwijklocatie bij slecht weer. Rondom het monumentale pand ligt een prachtige tuin, die sinds vorig jaar al bijgehouden wordt door de deelnemers van Werk & Activiteiten.

FACT-team en IRIS in de Buurt

Het Burgerweeshuis doet ook dienst als kantoorruimte voor medewerkers van het FACT-team Rivierenland en de preventiewerkers van IRIS in de Buurt (onderdeel van IrisZorg).
FACT (Functional Assertive Community Treatment) is een methodiek en staat voor een outreachende en assertieve benadering van hulpverlenen. Het team biedt zowel verslavingsbehandeling als praktische hulp.
IRIS in de Buurt werkt wijkgericht en gaat op verzoek van professionals (bijvoorbeeld politie, leerkracht of gemeente) of naar aanleiding van een vraag of klacht van buurtbewoners op bezoek bij inwoners van Tiel. Samen met de bewoner(s) gaan de adviseurs op zoek naar mogelijkheden om bijvoorbeeld het gebruik van alcohol of drugs onder controle te krijgen.

Opening

Op woensdagmiddag 27 augustus opent IrisZorg officieel haar nieuwe locatie aan de Achterweg 11 in Tiel. De middag start om 14.00 uur. Wethouder Driessen zal om 14.30 uur officieel het pand openen. Na het officiële gedeelte verzorgen medewerkers van IrisZorg rondleidingen door het pand.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.