Dagopvang Tiel is verhuisd

Geplaatst op: 14 juli 2014
Burgerweeshuis Tiel
De Dagopvang van IrisZorg in Tiel is vanaf vandaag, maandag 14 juli, samen met de afdeling Werk & Activiteiten en het Dienstencentrum gevestigd in het Burgerweeshuis in Tiel. Het Burgerweeshuis is voortaan ook de uitvalsbasis voor de ambulante woonbegeleiders en behandelaren van het FACT-team Rivierenland en de preventiewerkers van IRIS in de Buurt. Het pand biedt door het samenbrengen van de verschillende activiteiten de kans om de integrale zorg voor onze cliënten verder te verbeteren.
Tot vorige week was de Dagopvang van IrisZorg gevestigd aan de Binnenmolenstraat. De dagopvang biedt op werkdagen plek aan 15 tot 30 cliënten die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden.

Het Dienstencentrum Rivierenland biedt begeleiding aan mensen die problemen hebben met het wonen. Vaak gaat het om allerlei andere problemen als financiën, relaties, werk of eventueel psychische problemen. Als het nodig is, wordt de hulp van andere instanties ingeschakeld. 

Bij de dagbesteding van Werk & Activiteiten kunnen op werkdagen maximaal 12 cliënten terecht. De dagbesteding vindt nu plaats op diverse plekken in de buitenlucht. Dat blijft zo. Het Burgerweeshuis gaat vooral gebruikt worden als uitwijklocatie bij slecht weer en om enkele cliënten andere werkzaamheden aan te bieden. Rondom het monumentale pand ligt een prachtige tuin. De tuin wordt al sinds vorig jaar bijgehouden door de deelnemers van Werk & Activiteiten.

Het Burgerweeshuis doet ook dienst als kantoorruimte voor medewerkers van IrisZorg en is uitvalsbasis voor de ambulante woonbegeleiders en behandelaren van het Factteam Rivierenland en de preventiewerkers van Iris in de Buurt. Ook is er een aantal spreekkamers om de mogelijkheid te hebben om cliënten individueel of met hun familie te spreken.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.