Cliënten IrisZorg fleuren Oranjepark Apeldoorn op

Geplaatst op: 24 juni 2014
Oranjepark Apeldoorn
Het Oranjepark in Apeldoorn krijgt vanaf deze week een groene impuls. IrisZorg start donderdag 26 juni samen met Pluryn en 's Heeren Loo het proefproject 'Kleur in de Stad' waarbij cliënten het onderhoud gaan verzorgen van bloemperken en groenperken in het Oranjepark.
Het project is een initiatief van de drie zorginstellingen in samenwerking met de eenheid Beheer & Onderhoud van de gemeente Apeldoorn. De gemeente levert plantjes aan. De cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo gaan deze bloemen inplanten, en zullen deze voortaan ook 2 dagdelen per week onderhouden. Ook zullen ze zwerfvuil opruimen in het park. De proef duurt 6 maanden. Daarna wordt bekeken of het project wordt voortgezet.
 
Participeren
Het project ‘Kleur in de stad’ is ontstaan op initiatief van de drie zorginstellingen. Het beheer en onderhoud van het groen in het Oranjepark is een mooie vorm van dagbesteding voor cliënten en een mooie manier voor de instellingen om met elkaar samen te werken. Ook biedt het cliënten de kans te participeren in de stad, iets terug te doen voor de samenleving, en weer wat kleur terug te brengen in de stad. Apeldoorn heeft de afgelopen jaren namelijk flink bezuinigd op het groenbeheer in de stad, waardoor de kleurrijke perken met eenjarige bloemen en planten zijn verdwenen. De cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo zullen voortaan 2 dagdelen per week aan het werk zijn in het park. De werkploegen bestaat uit 6 mensen (2 cliënten per instelling) en een hovenier die hen begeleidt.
 
Kick-off donderdag 26 juni
De start van het project is donderdag 26 juni om 14.00 uur. Cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo zullen dan samen met de wethouders Detlev Cziesso (Beheer & Onderhoud) en Paul Blokhuis (Zorg & Welzijn) van de gemeente Apeldoorn de eerste bloemen aanplanten.
Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.