Arnhemse feestgangers kunnen tijdens Koningsnacht XTC laten testen

Geplaatst op: 16 april 2014
IrisZorg biedt tijdens Koningsnacht op vrijdagavond 25 april feestgangers de mogelijkheid om gratis hun XTC-pillen te laten testen.
Omdat het nooit zonder risico is en je er ook verslaafd aan kunt raken raadt IrisZorg jongeren en volwassenen af om drugs te gebruiken. Dit geldt ook voor XTC. Wie desondanks toch XTC wil gebruiken wordt geadviseerd om het risico op foute pillen of een te grote dosis zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door je pillen te laten testen.

Gratis testen tijdens Koningsnacht

In opdracht van de gemeente Arnhem biedt IrisZorg daarom tijdens Koningsnacht feestgangers de mogelijkheid om gratis hun XTC-pillen te laten testen. Dit kan vrijdagavond 25 april van 17:00 tot 21:00 uur op het kantoor van IRIS in de Buurt in het oude stationsgebouw bij NS-station Arnhem-Velperpoort (Ir. JP van Muijlwijkstraat 195).

Hoe werkt het?

Voor pillen hebben we een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (o.a. diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium geanalyseerd zijn. Deze lijst krijgt wekelijks een update. Wanneer de pil op deze lijst staat, krijgt de eigenaar van de pil meteen de uitslag te horen: welke stof(fen) zit(ten) er in en hoeveel? Wordt de pil niet herkend, dan kan de pil opgestuurd worden naar het laboratorium en volgt de uitslag later.

Voorwaarden

  • We testen uitsluitend voor consumenten.
  • Je mag maximaal 1 XTC-pil laten testen.
  • Er worden geen monsters getest die grondstoffen bevatten. Blijkt daar na laboratoriumanalyse toch sprake van te zijn dan wordt hiervan geen uitslag gegeven.
  • Er worden uitsluitend drugs uit Nederland getest.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.