IrisZorg in Oud Burgerweeshuis Tiel: verbouwing in volle gang

Geplaatst op: 20 maart 2014
Begin maart is de verbouwing gestart van het Oud Burgerweeshuis in Tiel. IrisZorg heeft daar twee verdiepingen gehuurd die gereed gemaakt worden voor de Dagopvang voor cliënten. Ook komt er kantooruimte om individuele gesprekken met cliënten te kunnen voeren.
Het Oud Burger Weeshuis is een monumentaal pand dat in 1904  haar deuren opende voor wezen uit de gemeente Tiel.  Dit pand was de opvolger van een oud weeshuis dat niet meer aan de eisen voldeed. Vroeger kochten de meer vermogende Tielenaren vaak al bij leven, een plaats in voor hun kinderen in het weeshuis voor het geval dit nodig mocht zijn.

Na de oorlog was er steeds minder behoefte aan een weeshuis omdat steeds vaker de familie zich ontfermde over kinderen die hun ouders vroegtijdig verloren. Na het vertrek van de wezen heeft het weeshuis onderdak geboden aan verschillende maatschappelijke organisaties. Het Oud Burger Weeshuis wordt beheerd door de stichting “Burger Weeshuis” die dit nuttig besteed aan activiteiten rondom jeugd.

IrisZorg

Vanuit het Oud Burgerweeshuis helpt IrisZorg mensen met complexe problemen op het gebied van huisvesting, financien, relaties en een eventuele verslaving hun leven weer op de rit te krijgen. Iedere cliënt heeft een eigen zorgplan met daarin de doelen die hij of zij aan gaat pakken. Een goede daginvulling is altijd onderdeel van het zorgplan.
Rondom het pand ligt een prachtige tuin. De tuin wordt sinds 2013 al bijgehouden door cliënten van IrisZorg. In het pand komen ook mogelijkheden voor een goede dagbesteding in het pand (bij slecht weer).


Naar verwachting zal de verbouwing in de zomer afgerond zijn.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.