60% minder criminaliteit na reclasseringsbegeleiding

Geplaatst op: 25 maart 2014
Reclasseringstoezicht is een effectieve manier van straffen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Daar doen we het voor!' uitgevoerd door het Verwey-Jonker instituut bij de Stichting Verslavingsreclassering (SVG). IrisZorg is aangesloten bij de SVG.
Cliënten die in aanraking komen met politie en reclasseringsbemiddeling krijgen, komen gemiddeld 60% minder in aanraking komen met politie. Hierdoor wordt in totaal minimaal 65 miljoen euro bespaard. 
Dit bewijst dat reclasseringstoezicht een zinnige en betaalbare straf is.

Meer informatie over het onderzoek vindt u op de website van de SVG. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.