Basis GGZ: korte lijnen met huisartsen

Geplaatst op: 17 februari 2014
Sinds 1 januari is de basis GGZ ingevoerd. IrisZorg is een consultatiemogelijkheid voor huisartsen aan het inrichten. In elke regio waar we werkzaam zijn, gaat IrisZorg vaste aanspreekpunten introduceren tot wie huisarts, praktijkondersteuner en sociale wijkteams zich kunnen wenden voor overleg over de basis GGZ en de specialistische GGZ.

Spreekuur in de wijk

De medewerkers van IrisZorg gaan spreekuur houden in de wijk. Bij de huisarts, in een wijkcentrum of welke andere geschikte plek dan ook. Laagdrempelige hulp dus en zo veel mogelijk ambulant. En ook zo kort mogelijk. Zo kort als het kan en zo lang als het moet.

Advies
Korte en snelle lijnen om samen tot een deskundig advies voor de patiënt te komen. Dat advies kan bijvoorbeeld gaan over het inzetten van één van de vier behandelingen binnen de basis GGZ: kort, middel, intensief en chronisch. Voor de groep chronisch verslaafde patiënten die al lang bij ons in behandeling is en tevens methadon verstrekt krijgt, is ook plaats in de basis GGZ. Deze groep is wel chronisch, maar tegelijkertijd stabiel na een behandeling in de specialistische zorg. Ze hebben een aantal contactmomenten per jaar nodig om de bereikte resultaten vast te houden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met projectleider Jan Bongers via het algemene telefoonnummer 088-606 1600 of stuur hem een e-mail: j.bongers@iriszorg.nl

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.