Project Stadsbijen wint aanmoedigingsprijs Nationaal Groenfonds

Geplaatst op: 02 december 2013
Afgelopen vrijdag (30 november) won het (Nijmeegse) project Stadsbijen de aanmoedigingsprijs van het Nationaal Groenfonds. Gekoppeld aan de prijs is een bedrag van €2.500 om het project verder uit te breiden.
Het project Stadsbijen is een initiatief van drie organisaties (waaronder IrisZorg), waarbij we samen zorgen voor bijen én cliënten in de verslavingszorg. Volgens de jury levert het project voordeel op voor natuur en gezondheid en is het breed toepasbaar. “Stadsbijen staat middenin de samenleving. De doelgroep, ex-verslaafden en ex-daklozen, is zelden betrokken bij natuurprojecten en krijgt op deze manier de kans positief deel te nemen in de maatschappij”, aldus juryvoorzitter en bestuurslid van het Nationaal Groenfonds Jaap van Duijn.

Stadsbijen is een samenwerkingsverband van IrisZorg, de Gelderse Natuur en Milieufederatie en Kerkvliet Trainingen & Projecten. “Deze prijs is een enorme opsteker voor de cliënten die de bijenkasten timmeren en assisteren bij het imkeren”, aldus Marius Cuppen, manager Werk & Activiteiten van IrisZorg. Het doel is zestig bijenkasten te plaatsen in de provincie Gelderland op daken van bedrijven, organisaties en gemeenten.

Bekijk ook het juryrapport.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.