Bestuurlijke stages bij IrisZorg in de Week van de Jeugdzorg

Geplaatst op: 07 november 2013
Van 9 tot en met 16 november 2013 is de Gelderse Week van de Jeugdzorg. Deze week is bedoeld om de jeugdzorg extra onder de aandacht te brengen. IrisZorg doet mee met bestuurlijke stages. Diverse regionale politici en de vicevoorzitter van de WMO-raad in Buren lopen mee in onze jeugdvoorzieningen.

De week van de Jeugdzorg is een initiatief van de provincie Gelderland in samenwerking met jeugd(zorg)organisaties in Gelderland. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Jeugdzorg in de buurt van…'. Dat kan letterlijk in de woonwijk van het gezin zijn, maar het kan ook de betekenis hebben van de personen die ouders of kinderen in hun nabijheid toelaten.

Tijdens de week zijn er verschillende activiteiten, zoals een conferentie waarin de transitie van de Jeugdzorg centraal staat. Er rijdt een grote Amerikaanse schoolbus (‘Tha Bus’) waarmee jongeren en medewerkers uit (zorg)instellingen op pad gaan om scholieren over hun ervaringen met jeugdzorg te vertellen.
Daarnaast zijn er stages voor bestuurders, politici, ambtenaren en communicatieadviseurs bij Gelderse jeugdzorgvoorzieningen. Zij kunnen een dagje meedraaien met de hulp aan kinderen, jongeren of ouders.

Jeugdkliniek en Jongerenteam
IrisZorg ontvangt tussen 13 en 18 november maar liefst zes gemeenteraadsleden en de vicevoorzitter van de WMO-raad in Buren. Zij lopen een dagdeel mee in de Jeugdkliniek in Tiel of bij het Jongerenteam in Apeldoorn.
De ‘stagiaires’ komen uit de gemeenten Neder-Betuwe, Buren, Hattem en Tiel. We vragen hen allemaal om een verslag uit te brengen na het bezoek. Hou onze website daarom goed in de gaten.

Website
Kijk voor meer informatie en stageverslagen van vorig jaar op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl.  
 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.