IrisZorg ondertekent convenant Keten van Opvang

Geplaatst op: 10 oktober 2013
Donderdagmiddag 10 oktober ondertekenen IrisZorg en vier andere zorgorganisaties het convenant Keten van Opvang voor mensen met een dubbele diagnose. Hiermee verbinden IrisZorg, GGz Centraal, Kwintes, Leger des Heils en Tactus Verslavingszorg/Amethist Verslavingszorg zich aan elkaar om de zorgketen sluitend te krijgen voor mensen met zowel een verslaving als psychiatrische problemen (dubbele diagnose). Het convenant wordt ondertekend in het bijzijn van wethouder Ineke Smidt.
De vijf ketenpartners willen meerwaarde bieden aan mensen met een dubbele diagnose. Door het ontwikkelen van een integraal woon- en begeleidingsbeleid, willen de zorgorganisaties elkaar ondersteunen en aanvullen in de opvang, behandeling en begeleiding van mensen met een verslaving, psychiatrische problemen en schulden. Het convenant wordt door de bestuurders van de deelnemende organisaties ondertekend in de aanwezigheid van wethouder Ineke Smidt, aan wie het document vervolgens officieel wordt overhandigd. De vijf ketenpartners committeren zich aan elkaar in het vinden van oplossingen voor mensen met een dubbele diagnose.

De meeste cliënten hebben meerdere zorgvragen op verschillende levensgebieden. Om deze groep mensen goed te kunnen begeleiden zijn maatwerk en ketenzorg van belang. Dit convenant verbindt de instellingen die hierin gespecialiseerd zijn en hiermee verplichten zij zich om met elkaar de keten sluitend te krijgen.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.