IrisZorg blij met keuze gemeenteraad Arnhem prijsacties horeca

Geplaatst op: 01 oktober 2013
De Arnhemse gemeenteraad heeft gisteren besloten om prijsacties van de horeca (‘onbeperkt drinken’ voor een klein bedrag) vanaf 1 januari 2014 te verbieden. Dit wordt opgenomen in de nieuwe drank- en horecawet die dan ingaat. Het verbod is mede tot stand gekomen op advies van IrisZorg. IrisZorg is blij dat de gemeente Arnhem kiest voor gezondheid.

Prijsacties kunnen stimulerend werken met betrekking tot het alcoholgebruik van jongeren. De leeftijdsgrens wordt dan wel landelijk verhoogd van 16 naar 18 jaar, maar de problematiek blijft hetzelfde. Bij jongeren zijn diverse organen nog tot hun 23e in ontwikkeling, waaronder de hersenen. Alcohol veroorzaakt schade aan de onvolgroeide hersenen. IrisZorg is daarom van mening dat ook jongeren vanaf 18 jaar gestimuleerd moeten worden om veelvuldig alcoholgebruik te voorkomen.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.