1 november Allerzielen: aandacht voor 'armengraven'

Geplaatst op: 31 oktober 2013
Cliënten van De Hulsen in Nijmegen (onderdeel van IrisZorg) en Het Kruispunt herdenken op 1 november de mensen die het afgelopen jaar gestorven zijn. Speciale aandacht is er voor de 'armengraven': graven die door de gemeente bekostigd zijn. 's Middags wordt het Monument om te Herinneren onthuld.

Op begraafplaats Jonkerbosch in Nijmegen liggen in een stille hoek, achterin, de zogenaamde 'armengraven'. Dit zijn graven die door de gemeente bekostigd zijn en er enigszins mistroostig en verlaten bij liggen. Een aantal van de mensen uit de doelgroep van IrisZorg liggen hier, of  kunnen hier terecht komen. De Hulsen en Het Kruispunt besteden aandacht aan het lot van de mensen en de plek.

Daarom hebben cliënten deze graven opgeknapt en het bladafval verwijderd. Ook hebben cliënten van De Hulsen een monument gemaakt: Monument Om Te Herinneren.  Op 1 november wordt dit monument onthuld. 

Het programma begint om 14.00 uur. Plaats Begraafplaats Jonkerbos, Winkelsteegseweg 78-80,  Nijmegen

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.