website IRIS in de Buurt gelanceerd

Geplaatst op: 15 augustus 2013
Er is een nieuwe digitale telg van IrisZorg geboren: de website van IRIS in de Buurt. Via www.irisindebuurt.nl kunnen buurtbewoners die zich zorgen maken over alcohol- of drugsgebruik van zichzelf of iemand in hun omgeving laagdrempelig advies krijgen om verslaving en/of maatschappelijke problemen te voorkomen. Ook intermediairs, zoals gemeenteambtenaren, politie of leraren kunnen via IRIS in de Buurt advies vragen of mensen aanmelden over wie zij zich zorgen maken.

IRIS in de Buurt ondersteunt  buurtbewoners en professionals bij het voorkomen en terugdringen van alcohol- en drugsgebruik en daaraan verbonden maatschappelijke problemen. De adviseurs van IRIS in de Buurt komen bij de bewoners op bezoek en geven snel en deskundig advies om de problemen terug te dringen. Als dit niet lukt, begeleiden zij de bewoners naar passende hulpverlening, zoals behandeling of opvang bij IrisZorg. IRIS in de Buurt biedt zowel collectieve preventie als individuele ondersteuning.

Deze wijkgerichte preventiemethode is ruim anderhalf jaar geleden gestart in regio Arnhem. Begin dit jaar is IRIS in de Buurt in regio Ede actief geworden. Sinds deze week is Neder-Betuwe bij de activiteiten gevoegd. De centrale locatie van IRIS in de Buurt bevindt zich bij het station Velp, aan de  Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem.

Kijk voor meer informatie op: www.irisindebuurt.nl

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.