Verbouwing Lelystad van start

Geplaatst op: 20 augustus 2013
Wethouder Meta Jacobs en manager Rob Oostdam verrichten eerste sloopwerkzaamheden
Wethouder Meta Jacobs (Lelystad), Onno Vermooten (directeur Werkbedrijf Lelystad), Rob Oostdam (afdelingsmanager IrisZorg) en Rob Bakelaar (Tekta architecten) hebben maandag 19 augustus gezamenlijk het startsein gegeven voor de verbouw van het voormalig pand van de Grontmij aan de Gondel 36-11.
IrisZorg brengt hier medio 2014 haar bestaande lokale zorgactiviteiten samen onder één dak. Met de verbouwing worden 45 woonzorg appartementen gerealiseerd in het voormalige Grontmij pand. Daarvoor is een verbouwing noodzakelijk. De coördinatie van deze verbouwing wordt door IrisZorg en architect Rob Bakelaar uitgevoerd, in nauwe samenwerking met het Werkbedrijf Lelystad.

Het Werkbedrijf Lelystad begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De mensen die door het Werkbedrijf zijn geselecteerd, hebben allemaal een bouwachtergrond. De meeste van hen zijn door de malaise in de bouw werkloos geworden en op zoek naar een nuttig alternatief totdat ze een vaste baan vinden. Ook enkele cliënten van IrisZorg zullen behulpzaam zijn bij de verbouwing.
 
Maandagochtend gingen de eerste verbouwwerkzaamheden van start: demontage van wanden en plafonds, verwijdering van bekabeling e.d.. Veel materiaal zal worden hergebruikt. Dit levert niet alleen een kosten- maar ook milieubesparing op. Na de demontage zal IrisZorg beginnen met de wederopbouw van het gebouw, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is.

Omroep Flevoland was ook aanwezig bij de eerste sloopwerkzaamheden. Bekijk hier hun reportage.

Kijk voor meer informatie over onze nieuwe locatie in Lelystad op iriszorg.nl/lelystad.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.