Twitterproject Straatvogels024 van start

Geplaatst op: 12 augustus 2013
Afgelopen weekend is het project Straatvogels024 (Nijmegen) van start gegaan. Twitterende dak- en thuislozen laten van zich horen en geven een inkijkje in hun leven.
Het project Straatvogels komt overwaaien uit Amsterdam (www.straatvogels.nl). Een jaar geleden zijn zij op Twitter gestart met een groep daklozen. Het doel van Straatvogels is om een inkijk in het leven op straat te geven. Dit kan voor professionals interessant zijn, studenten in opleiding, maar ook het algemene publiek. Voor de volgers op Twitter is het een directe manier om te horen wat er op straat speelt.

Voor de straatvogels zelf is het mogelijkheid om nieuwe steunende contacten te leggen buiten de eigen groep en om zichzelf te kunnen uiten. Het project biedt zingeving, mogelijkheden om het sociale steunsysteem uit te breiden, mogelijkheden om zichzelf te uiten en grenzen te verleggen. De Straatvogels uit Amsterdam geven aan dat het project hun nieuwe contacten oplevert, een nieuwe manier om zichzelf te uiten en ze steun ervaren van hun volgers.

Nijmegen
Eerder dit jaar kwam de vraag vanuit Amsterdam of IrisZorg in haar regio een lokaal project van Straatvogels wilden opzetten. Omdat Kruispunt Nijmegen hier ook interesse in had, zijn we samen met hen gestart in Nijmegen. We gaan van start met vijf Nijmeegse dak- en thuislozen. U kunt ze volgen via @doornrene440, @NecKevinstraat, @Straatvogel_gvm en @Straatvogel_awlt. Het vijfde account volgt zo snel mogelijk. U kunt het project ook volgen via @Straatvogels024.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.