Start verbouwing pand Lelystad

Geplaatst op: 13 augustus 2013
Wethouder Meta Jacobs, Onno Vermooten (directeur Concern voor Werk), Rob Oostdam (afdelingsmanager IrisZorg) en Rob Bakelaar (Tekta architecten) geven maandag 19 augustus gezamenlijk het startsein voor de verbouw van het voormalig pand van de Grontmij aan de Gondel 36-11 in Lelystad.
IrisZorg brengt hier medio 2014 haar bestaande lokale zorgactiviteiten samen onder één dak. Het betreft de voorzieningen Crisisopvang, Beschermd Wonen en Begeleid Wonen. Met de verbouwing worden 45 woonzorg appartementen gerealiseerd in het voormalige Grontmij pand.

Voordat dit pand in gebruik kan worden genomen is een verbouwing noodzakelijk. De coördinatie van deze verbouwing wordt door IrisZorg en architect Rob Bakelaar uitgevoerd, in nauwe samenwerking met Concern voor Werk. Concern voor Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De mensen die door Concern voor Werk worden geselecteerd, hebben allemaal een bouwachtergrond. De meeste van hen zijn door de malaise in de bouw werkloos geworden en op zoek naar een nuttig alternatief totdat ze een vaste baan vinden. Ook enkele cliënten van IrisZorg zullen behulpzaam zijn bij de verbouwing.

Op maandag 19 augustus gaan de eerste verbouwwerkzaamheden van start. Begonnen wordt met demontage van wanden, plafonds, het verwijderen van bekabeling en dergelijke. Veel materiaal zal worden hergebruikt. Dit levert niet alleen een kosten- maar ook milieubesparing op. Na de demontage zal IrisZorg beginnen met de wederopbouw van het gebouw, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.