Gevaarlijke xtc-pillen met PMMA in omloop

Geplaatst op: 26 augustus 2013
Het Trimbos Instituut waarschuwt dat er opnieuw PMMA in XTC-pillen is aangetroffen. De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) tweemaal een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin hoge doseringen van de gevaarlijke stof PMMA zijn aangetroffen. Het gaat om een roze tablet met als logo een vraagteken in spiegelbeeld.
De afgelopen maanden is al vaker voor XTC met PMMA gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in pillen met andere logo’s en in poeders voorkomen.

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en geneigd is om een hoeveelheid bij te nemen. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Hiervoor is al eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites.

Gebruikers die in het bezit zijn van de roze tabletten met een spiegelbeeld vraagteken logo, worden opgeroepen deze anoniem bij het DIMS ter analyse aan te bieden (zie www.drugs-test.nl voor adressen). Bij IrisZorg kun je in Arnhem en Nijmegen terecht (Test je drugs).

Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden!

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.