Nu al twee keer zoveel leeftijdsbandjes uitgedeeld

Geplaatst op: 17 juli 2013
Dit jaar zijn er tijdens de Vierdaagsefeesten nú al bijna twee keer zoveel leeftijdsbandjes uitgedeeld als vorig jaar. Tot en met maandag werden meer dan 5400 bandjes verstrekt waarvan iets minder dan de helft blauwe bandjes (16+) en iets meer roze (18+). Vorig jaar werden tot en met maandagavond zo’n 2750 bandjes verstrekt, toen iets meer aan jongeren van 16 en 17 jaar, dan aan de 18+-ers.
De leeftijdsbandjes die verstrekt worden na tonen van een ID en een check middels een ID-apparaat, verhogen de naleving van leeftijdsgrenzen bij de verkoop van alcohol. In combinatie met een instructie aan barpersoneel, bleek vorig jaar tijdens de Vierdaagsefeesten een 50% betere naleving. De leeftijdsbandjes zijn al voor het vierde jaar verkrijgbaar bij Matrixx at the Park en dit jaar voor het eerst bij de Crowd Info Teams die te vinden zijn bij de grote ingangen van de binnenstad. De Crowd Info Teams verstrekken leeftijdsbandjes en delen plattegrondjes uit, informeren bezoekers en voeren een publieksonderzoek uit. De teams zijn iedere dag in de stad te vinden op de Burchtstraat, Molenstraat, Van Schaeck Mathonsingel en de Hezelstraat. De Informatiepunten zijn te herkennen aan de oranje “info ballon” en de informers dragen oranje cradle-to-cradle Vierdaagsefeestenshirts.

De leeftijdsbandjes tijdens de Vierdaagsefeesten maken onderdeel uit van het alcoholmatigingsproject Alcoholopvoeding Durf Nu, waar IrisZorg onderdeel van uit maakt. Het alcolmatigingsproject werkt samen met de gemeente en Koninklijke Horeca Nijmegen afdeling Groot Nijmegen om het belang te onderstrepen dat alcohol niet verstrekt moet worden aan minderjarigen.

Dinsdagavond reikte burgemeester Bruls een bandje uit om het belang van de actie te onderstrepen. “Ik vind het erg belangrijk dat we bewuster met alcohol omgaan,” aldus de burgemeester. “Een superleuk feest kan ook zonder alcohol!”.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.