IrisZorg blij met erkenning vakspecialisatie Verslavingsarts

Geplaatst op: 15 juli 2013
Alleen artsen die voldoen aan de registratie-eisen en ingeschreven staan in het register van de KNMG mogen zich voortaan verslavingsarts noemen.

Vorige week kondigde de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) aan dat verslavingsgeneeskunde met ingang van 1 juli 2013 een erkende specialisatie met een eigen register bij de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) is. Alleen artsen die voldoen aan de registratie-eisen en ingeschreven zijn in het register van de KNMG, mogen zich dan verslavingsarts KNMG noemen.

Hiermee komt een einde aan de periode waarin de benaming “verslavingsarts” soms niet meer inhield dan een aanduiding van waar iemand werkte. In de toekomst zullen alleen nog artsen die de thans tweejarige fulltime opleiding tot Master in Addiction Medicine (MIAM) hebben gevolgd, zich kunnen laten registreren als verslavingsarts KNMG.

De reactie van IrisZorg

Cora Rutten, hoofd behandelzaken: “Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Door de titel verslavingsarts te reserveren voor artsen met een specifieke opleiding, kunnen cliënten rekenen op een goede medische behandeling van hun verslavingsproblemen. Daarbij wordt door erkenning van de specialisatie verslavingsarts het werkveld aantrekkelijker voor artsen. Overigens heeft het grootste deel van de verslavingsartsen bij IrisZorg de MIAM-opleiding al gevolgd, en is het de bedoeling dat al onze artsen de MIAM-opleiding op korte termijn volgen.” 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.