Project Next Step stopt, zorg gaat door

Geplaatst op: 26 juni 2013
Het project Next Step, een project van IrisZorg en de gemeente Arnhem, stopt op 1 juli, maar de zorg aan deze vrouwen gaat door. De begeleiding gaat deze zomer geleidelijk over gaat naar de 'reguliere' begeleiding binnen IrisZorg.
Het project Next Step was bedoeld om met extra aandacht en begeleiding de straatprostituees te motiveren uit te stappen en een volgende stap (next step) te zetten. Het merendeel van de vrouwen is verslaafd en al jaren als straatprostituee actief. Het project laat zien dat een aantal vrouwen daadwerkelijk gestopt is.

Andere vrouwen hebben langere tijd nodig om die stap te maken, en bij hen zijn de resultaten minder zichtbaar. Sommigen hebben bijvoorbeeld weer contact gekregen met hun kinderen, anderen zijn begonnen met schuldsanering en weer anderen zijn begonnen met de behandeling voor hun verslavingsproblemen.

Het project Next Step komt nu tot een einde, maar medewerkers van IrisZorg gaan door met de begeleiding en de trajectplannen. Hiermee wordt de begeleiding en de zorg van deze groep cliënten gewaarborgd.

Nieuwe aanmeldingen

Nieuwe cliënten kunnen aangemeld worden bij de regulier aanmeldplaatsen, daar waar dat gezien hun problematiek van toepassing is. Voor verslavingsbehandeling kunnen zij via 088-606 1600 of info@iriszorg.nl aangemeld worden, voor onderdak kunnen zij aangemeld worden bij de Doorstroomvoorziening of via aanmelding.midden@iriszorg.nl.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.