Ondertekening Beheerplan Lelystad

Geplaatst op: 13 juni 2013
Op 12 juni is feestelijk en officieel het ‘Beheerplan IrisZorg Lelystad’ getekend. De bijeenkomst vond plaats in het voormalig bedrijfsrestaurant van het aangekochte pand aan de Gondel in Lelystad. Hier gaat IrisZorg op termijn haar zorgvoorzieningen onderbrengen. Het gaat om de nu nog over de stad verspreide voorzieningen voor Crisisopvang, Beschermd en Begeleid Wonen.

Het buurtbeheerplan is gezamenlijk opgesteld door buurtbewoners, gemeente, politie en IrisZorg. Er staan afspraken in die te maken hebben met het in stand houden van een prettig en veilig leef- en woonklimaat voor zowel cliënten als omwonenden. Deze afspraken gelden in het bijzonder vanaf de oplevering van het pand (waarschijnlijk half 2014), maar ze gelden nu, tijdens de verbouwing, uiteraard ook al.

Ondertekening
Tijdens de bijeenkomst waren veel buurtbewoners aanwezig, maar ook vertegenwoordigers van de gemeente, cliënten en cliëntenraad, medewerkers uit Lelystad en de architect. Voorafgaand aan de officiële ondertekening hielden wethouder Meta Jacobs en regiodirecteur Bernadette Ottenschot korte toespraken. Daarna tekenden een buurtbewoner, een vertegenwoordiger van de politie, de wethouder en Bernadette Ottenschot het plan. 

Buurtbeheergroep
Sinds IrisZorg aankondigde om het pand te kopen, in mei 2012, is een Buurtbeheergroep opgericht. In deze 18 koppige beheergroep zitten 13 omwonenden. Allen zijn ze actief betrokken en leveren zij hun bijdrage aan werkgroepen die zich bijvoorbeeld bezig houden met veiligheid, groen en buitenruimte, communicatie en activiteiten. De organisatie van de feestelijke bijeenkomst van 12 juni lag volledig in handen van laatstgenoemde werkgroep, die zelf voor een hapje en een drankje en eigengemaakte soep en broodjes had gezorgd. Het buurtbeheerplan is onder regie van de werkgroep communicatie tot stand gekomen.

Wilt u het buurtbeheerplan inzien? U kunt het hier downloaden.

Bekijk hier een videoverslag van de ondertekening.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.