Ervaringsdeskundigheid & Herstel verenigd in IrisCovery

Geplaatst op: 04 juni 2013
Het Centrum voor Ervaringsdeskundigheid & Herstel heeft sinds gisteren officieel een eigen stek op de vierde verdieping van het pand van IrisZorg aan de Weerdjesstraat 10 in Arnhem. Ervaringsdeskundigen kunnen er elkaar ontmoeten, informatie lezen & uitwisselen en overleggen. NIet alleen heeft het centrum een een eigen ruimte gekregen, maar ook een nieuwe naam: IrisCovery.

De naam IrisCovery is een combinatie van IrisZorg, ‘recovery’ (het Engelse woord voor ‘herstel’) en ‘discovery’ (‘ontdekken’). IrisCovery wil cliënten gereedschappen aanreiken om hun eigen mogelijkheden voor herstel te ontdekken. Vanuit gelijke ervaringen begrijpen en accepteren mensen elkaar beter; herkennen zij ervaringen en geven elkaar de ruimte om opnieuw inhoud en richting aan hun herstel te geven.

Voor (ex-)cliënten

Het Centrum voor Ervaringsdeskundigheid & Herstel bestaat sinds januari 2012 en ging van start met drie medewerkers. Inmiddels zijn er 15 actieve medewerkers en oriënteren zich zo'n 10 mensen op activiteiten en nieuwe initiatieven. Er zijn er meerdere projecten in uitvoering voor en door ervaringsdeskundigen, o.a. maatjesprojecten, social clubs (lotgenotencontact), voorlichtingsactiviteiten en sportactiviteiten binnen en buiten IrisZorg .

 

Reacties

Antony B.
 
Geachte, Mijn naam is Antony B. en woon in Nijmegen. Ik ben zeker dertig jaar verslaafd aan voornamelijk heroïne en later aan coke. Medicijnen heb ik altijd bewust vermeden. Ik train nu al reeds 7 weken Budo bij de FMC in Nijmegen onderleiding van de heer (sensei) Max Sitanala. De bedoeling is ook om op elke dinsdag shotokan karate te trainen bij de heer Max Sitanala in Arnhem. Ik heb in mijn jeugd altijd aan gevecht sporten gedaan maar nooit afgemaakt. Nu ik onder Budo zit onder leiding van de heer Max Sitanala ben ik zeker bewuster waar ik mee bezig ben en merk dat ook bij alles wat ik doe. Het is net of ik meer vertrouwen heb in mezelf en sterker in het leven sta. Zelf neem ik ook initiatieven om bijna elke dag te trainen. Waarvan joggen, trap en stoot technieken het revue passeren. Ik vraag me bij deze af of ik bij uw Centrum kan solliciteren als ervaringsdeskundige. Gegroet Antony B.
IrisZorg
 
Beste Antony, Bedankt voor uw reactie. Wat goed om te horen dat u interesse heeft in ons Centrum voor Ervaringsdeskundigheid, IrisCovery. Wij hebben uw bericht doorgestuurd naar IrisCovery met de vraag of zij contact met u op willen nemen. Met vriendelijke groet, IrisZorg

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.