Dutch Street Cup op 8 juni in Harderwijk

Geplaatst op: 05 juni 2013
Op Aaltjesdag, zaterdag 8 juni, vindt de competitieronde van de Dutch Street Cup in Harderwijk plaats. Wethouder Laurens de Kleine (Sport, Harderwijk), bestuurslid vv Zwart-Wit ‘63, Bert Venema en Willem Zandbergen (aandachtsfunctionaris Sport & Bewegen IrisZorg), verrichten om 12.30 uur de aftrap. Het toernooi vindt plaats op De Boulevard (P6).
De door Stichting Life Goals georganiseerde Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor kwetsbare groepen, waaronder dak- en thuislozen. Maar liefst 39 teams uit 21 steden hebben zich dit seizoen ingeschreven.

Acht teams uit het hele land, waaronder een dames- en herenteam vanuit de Noord-Veluwe, strijden op 8 juni om competitiepunten voor het landelijke kampioenschap. Aan het eind van het seizoen zal blijken welk mannen- en welk vrouwenteam zich Nederlands kampioen mag noemen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Homeless World Cup in Polen.

De Dutch Street Cup is in Harderwijk/Noord Veluwe in 2010 gestart, en wordt georganiseerd door diverse instellingen. Al vier jaar doet de Noord-Veluwe met een dames- en herenteam mee. De deelnemers zijn cliënten van diverse instellingen uit de regio, zoals Emaus Kwadrant, IrisZorg, Straathoekwerk Nunspeet en Jeugdzorg.
Het doel van de Dutch Street Cup is om deze zeer kwetsbare groep mensen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook weer te gaan sporten. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en zorg- en welzijnsinstellingen.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.