Doorstroomvoorziening Arnhem genomineerd voor Willem Diehlprijs 2013

Geplaatst op: 18 juni 2013
De Doorstroomvoorziening van IrisZorg aan de Remisetraat in Arnhem is één van zes genomineerde projecten voor de Willem Diehlprijs 2013, een tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste renovatie- of restauratieproject in Arnhem, georganiseerd door CASA. Het voormalige gemeentearchief is - in opdracht van IrisZorg en gemeente Arnhem - door architectenbureau OpZoom binnen een strakke planning en met beperkt budget in een jaar tijd omgebouwd tot een opvangvoorziening voor dak- en thuislozen.

De Doorstroomvoorziening is bedoeld voor mensen zonder huisvesting die te maken hebben met ernstige problemen en die er zelf niet in slagen om hun leven weer op de rit te krijgen. Ze krijgen er tijdelijk onderdak en begeleiding, waarbij samen met een begeleider hekeken wordt hoe de client weer grip op zijn leven krijgt. Op gebied als huisvesting, financiën, werk, relaties en eventuele psychische of verslavingsproblemen. Zoals het woord 'doorstoom' al zegt is de voorziening erop gericht om cliënten zo snel mogelijk te laten doorstromen naar een zelfstandige woning of een voorziening voor Begeleid of Beschermd Wonen.

Een deskundige jury, bestaande uit Mieke van Bers (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), Erik Jan Brans (restauratiearchitect van o.a. Eusebiuskerk), Marjanne Knüppe (voorzitter Open Monumentendag) en Pieter-Matthijs Gijsbers (directeur Nederlands Openluchtmuseum), zal uit deze projecten een winnaar kiezen.

De genomineerden dingen tevens mee naar de publieksprijs. Van eind augustus tot 10 september kunt u uw stem uitbrengen via de website van CASA.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op dinsdagavond 10 september 2013, 20.00 uur, in Showroom Arnhem.

Meer informatie over deze nominering lees je op de website van het architectenbureau opZoom

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.