Zet je ervaring in

Geplaatst op: 03 mei 2013
De gemeente Arnhem start een aantal proeftuinen, waarvan er één 'Herstel in de wijk' is genoemd. De uitgangspunten voor deze proeftuin zijn: inzet van ervaringsdeskundigen; wederkerigheid en wijkgerichtheid. De bedoeling is een beweging op gang te brengen in de richting van inclusieve buurten en wijken, ook wel 'village building' genoemd. Bij die ontwikkeling passen professionele teams, die zelfsturend en instellingsoverstijgend werken en samenwerken met cliënten en hun netwerk. Door vele wel zorg 3.0 genoemd.

Het project Vitale verbindingen in de wijk gaat in de komende drie jaar in de wijken Sint Marten, Sonsbeek en Klarendal herstel ondersteunende zorg op wijkniveau realiseren. De projectgroep gaat de ervaringskennis die in de wijk aanwezig is, inzetten in de ondersteuning naar anderen. De informele met de formele zorg verbinden. Op dit moment bestaat de groep uit zeven mensen. Zij hebben gezamenlijk ervaring in allerlei soorten zorginstellingen, kennen het pad van herstel en weten wat het is om voor korte tijd of langdurig kwetsbaar te zijn. Ze werken vanuit een wijkcentrum en organiseren thema-avonden, herstelgroepen, inloopmomenten, wijkbijeenkomsten etc. Daarnaast zijn ze beschikbaar voor informatie, gesprek en ondersteuning.

Ervaringsdeskundigen komen makkelijker in contact met kwetsbare mensen. Kunnen kwetsbare mensen hoop en vertrouwen geven. En kunnen mensen ondersteunen in hun herstel.
Wilt u ook uw ervaring inzetten naar anderen? Woont u in Arnhem, in de wijk Klarendal, Sint Marten, Sonsbeek of omstreken, meldt u dan aan of vraag om meer informatie. De start van het project is op vrijdag 17 mei aanstaande om 13.00 uur in wijkcentrum De Hommel,  De Wiltstraat in Arnhem. Het belooft een boeiende middag te worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel van Nattem, m.nattem@iriszorg.nl of met Majet Zeegers, info@marjetzeegers.nl.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.