Project Stadsbijen feestelijk van start

Geplaatst op: 28 mei 2013
Met de onthulling van vier bijenkasten op het stadhuis van Nijmegen, ging vrijdag 17 mei het project Stadsbijen van start. Dit project van IrisZorg, de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) en @IKerkvliet koppelt natuurbehoud aan sociale werkgelegenheid. De initiatiefnemers gaan werken aan een netwerk van bijenkasten door heel Gelderland. Het stadhuis van Nijmegen is de eerste locatie van het project.
Op vrijdag 17 mei werden de bijenkasten officieel geopend. Onder andere regiodirecteur Jan-Pieter Maas (IrisZorg) en wethouder Jan van der Meer waren hierbij aanwezig en verzorgden de officiele opening, onder belangstelling van leden van de Gelderse Natuur en Milieufederatie, leden van de Nijmeegse Imkervereniging, medewerkers en cliënten van IrisZorg en belangstellenden van de gemeente Nijmegen. Als officiële openingshandeling plantten Jan-Pieter Maas, wethouder Jan van der Meer en Volkert Vintges (directeur GNMF) bijvriendelijke planten op het dak van de gemeente Nijmegen.

Speciaal voor dit project hebben twee werkbegeleiders van IrisZorg een jaar lang een opleiding tot imker gevolgd bij de Nijmeegse Imkervereniging. Medewerker Fred Schattevoet: "Onze cliënten vinden deze unieke vorm van dagbesteding prachtig! Ze zijn erg enthousiast. De cliënten die mee gaan, helpen bij imkeren. We leren hen alles van voor af aan, zodat ze straks zelfstandig op pad kunnen. Zaken als hoe check je of er een koningin in zit, of er eitjes in zitten en hoe het met de honingproductie staat. We proberen hen alles bij te brengen".

De Filmschool van IrisZorg heeft de opening vastgelegd voor het Filmpje van de week. Zie hieronder het filmpje. Voor meer informatie over het project kunt u ook kijken op www.stadsbijen.nl.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.