Maatjesproject in Nijmegen

Geplaatst op: 28 mei 2013
Cliënt en maatje ondernemen samen activiteiten
In Nijmegen is het maatjesproject van start gegaan, waarbij vrijwilligers wekelijks een activiteit ondernemen met cliënten. Samen een kopje thee drinken, een eindje fietsen en het bieden van een luisterend oor of helpen bij een praktische klus. De eerste reacties van de cliënten én de maatjes zijn positief.

Participatie

Het doel van het maatjesproject is om met behulp van de inzet van vrijwilligers (maatjes) cliënten te activeren en hun participatie in de samenleving te bevorderen waardoor cliënten in hun kracht gezet worden. Dit sluit aan bij de beleidskoers van IrisZorg om cliënten zo snel mogelijk weer te (re)activeren en hen te (her)integreren in de samenleving.

Reacties

Al tijdens het intakegesprek fleuren cliënten op en worden al blij bij het idee dat ze binnenkort een maatje hebben die aandacht voor hen heeft en waar ze leuke activiteiten mee kunnen doen. De eerste reacties van cliënten en vrijwilligers zijn uiterst positief. De vrijwilligers vinden het geweldig om iets voor iemand te kunnen betekenen. De cliënten waarderen de aandacht en vinden het fijn dat hun wereld groter wordt door het weer ‘meedoen’ in de maatschappij waarbij hun gevoel van eigenwaarde groeit.

Vervolg

Het project is gestart bij cliënten van Begeleid Wonen in Nijmegen. Omdat de eerste ervaringen zo positief zijn, wordt het project voortgezet en verder ontwikkeld. Daarnaast wordt er voor de cliënten van De Hulsen (Beschermd Wonen) ook een vrijwilligersprogramma opgezet.  

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als maatje? Neem dan contact op met Eric Dechnar, coördinator vrijwilligersprojecten via e.dechnar@iriszorg.nl 

Reacties

Ruud Bos
 
Al tijden spookt dit project door mijn achterhoofd. Op papier ben ik economiedocent maar werk nu als zelfstandig ondernemer. In mijn vrijetijd zou ik graag iemand onder mijn hoede willen nemen om diegene in beweging te zetten en te helpen bij zijn/haar sociale perspectieven. Voor mij betekent dit naast maatschappelijke betrokkenheid ook een bron van motivatie en inspiratie.
lina
 
En al aan begonnen dan Ruud? Want zo moeilijk is het niet, ik doe het voor school. De maatje die je dan zou hebben zou er blij mee zijn en jij ook. Je zult je onbaatzuchtiger voelen. So start it.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.