Aanmoedigingsprijs voor onderzoek EMDR

Geplaatst op: 13 mei 2013
Drie weken geleden ontving een medewerker van IrisZorg (promovendus) de aanmoedigingsprijs voor zijn onderzoek naar de toepassing van Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij verslaving. Deze prijs is ingesteld door de Vereniging EMDR Nederland.
IrisZorg is trots op deze mooie prijs, een erkenning van de kwaliteit en potentie van het onderzoek door collega-onderzoekers. Met de prijs wordt benadrukt dat het werk gezien wordt als veelbelovend en door collega-onderzoekers aangemoedigd wordt om het werk voort te zetten.

De directe aanleiding voor de prijs was een presentatie die de promovendus gaf over zijn eerste bevindingen bij rokers en het vervolgonderzoek dat momenteel uitgevoerd en opgezet wordt bij alcohol-afhankelijke patienten. Hij heeft daartoe een aangepast EMDR protocol ontwikkeld wat momenteel in de try-out fase zit. In het najaar zullen een aantal EMDR therapeuten binnen IrisZorg getraind worden in dit protocol om zo bij te dragen aan een grote studie bij alcohol-afhankelijke patienten.

Maar wat houdt EMDR precies in? De Filmschool van IrisZorg zocht hem op. Het Filmpje van de week staat deze week daarom in het teken van EMDR.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.