Succesvol project ‘Wonen met kansen’ in Apeldoorn bestaat 5 jaar

Geplaatst op: 18 maart 2013
Het project ‘Wonen met Kansen’ van IrisZorg in Apeldoorn bestaat dit jaar 5 jaar. In 2008 is het project in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en woningbouwcorporatie de Goede Woning gestart om te kunnen voorzien in een stijgende vraag naar huisvesting en begeleiding bij het wonen voor jongeren die anders op meerdere vlakken dreigen uit te vallen. In de afgelopen vijf jaar heeft het project 67 jongeren met problemen kunnen huisvesten en weer op pad kunnen helpen.
Het Wonen met Kansen project biedt hulp aan jongeren tussen de 18 en 27 jaar die problemen hebben op meerdere gebieden zoals huisvesting, werk/school en financiën. Soms hebben ze psychiatrische - en/of verslavingsproblemen. Het einddoel van het project is deze jongeren binnen twee jaar voor te bereiden op zelfstandigheid, zodat ze geen hulpverlening meer nodig hebben. De afgelopen vijf jaar zijn 67 jongeren succesvol op pad geholpen.

Woningbouwcorporatie De Goede Woning heeft 21 appartementen beschikbaar gesteld waar de jongeren wonen. IrisZorg begeleidt de jongeren die allen zeer uiteenlopende problemen en hulpvragen hebben. De begeleiding vindt plaats in de leefomgeving van de jongere; in zijn of haar nieuwe appartement. IrisZorg werkt in het project nauw samen met het Jongerenloket van de gemeente Apeldoorn, waarbij er getracht wordt een passend traject richting werk en/of school uit te zetten. Jongeren die dachten dat ze nooit een diploma konden halen, zijn met een startkwalificatie en een baan het traject uitgekomen.
 
Als een jongere het traject goed doorlopen heeft, krijgt hij/zij na het begeleidingstraject een vervolgwoning via Woonkeus Stedendriehoek aangeboden. De jongere krijgt dan nog een korte periode nazorg. Daarna wordt de hulpverlening afgesloten.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.