Nieuw behandelprotocol GHB-verslaving

Geplaatst op: 21 maart 2013
Met een nieuwe methode die 10 dagen duurt kunnen mensen die verslaafd zijn aan GHB veilig afkicken. Deze nieuwe behandelmethode is ontwikkeld door de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met 7 organisaties voor verslavingsbehandeling waaronder IrisZorg.

GHB is een vrij nieuwe drug die tot voor kort net als andere verslavingen werd aangepakt: stoppen met GHB. Maar veel cliënten kregen ernstige klachten en 40% belandde in een ziekenhuis, de helft daarvan moest geholpen worden op de intensive care.
 
De nieuwe werkwijze gaat uit van het geleidelijk aan afbouwen. Dat betekent dat de cliënten onder medisch toezicht GHB krijgen toegediend; GHB die zuiverder is waardoor de doseringen precies bekend zijn en waardoor stap voor stap het GBH-gebruik afgebouwd wordt. 

De nieuwe methodiek is getest onder 274 personen. Bijna 90% maakte de behandeling succesvol af en niemand hoefde naar de intensive care.

Tijdens een congres op 19 maart is het nieuwe programma gepresenteerd. Aangegeven is dat vervolgonderzoek nodig is naar het terugdringen van terugval. 

 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.