Dutch Street Cup Noord Veluwe ontvangt €13.225 subsidie van Oranje Fonds

Geplaatst op: 26 maart 2013
Noord-Veluwe (Harderwijk) gaat in 2013 opnieuw met een heren- en damesteam meedoen aan de Dutch Street Cup. De Dutch Street Cup is een landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Dankzij een subsidie van €13.225 van het Oranje Fonds kunnen de teams weer goed voor de dag komen. Net als vorig jaar hopen de teams door te dringen tot de landelijke finale op 17 en 18 augustus in Amsterdam.
Sinds 2003 is er de Dutch Street Cup, een landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Vanuit heel Nederland doen er 31 herenteams en 8 vrouwenteams mee aan deze competitie. In verband met het grote aantal herenteams zijn de toernooien voor hen opgedeeld in twee regio’s; het team Noord-Veluwe valt onder de regio Noord. Bij de damesteams is er geen splitsing, zij spelen toernooien door het gehele land. De teams zijn samengesteld met spelers uit diverse hulpverleningsorganisaties rondom Harderwijk.

Sinds februari worden er door heel Nederland al toernooien gespeeld in het kader van de Dutch Street Cup. De toernooien duren nog tot en met juli. Zo wordt er op 8 juni in Harderwijk gespeeld. De winnende teams uit de voorrondes mogen door naar de landelijke finale op de Dam in Amsterdam op 17 en 18 augustus.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.