Tijdelijke Opvang Jongeren in Beekbergen officieel geopend

Geplaatst op: 21 januari 2013
Openingshandeling
Donderdag 17 januari is de Tijdelijke Opvang Jongeren in Beekbergen officieel geopend. Onder toeziend oog van een grote groep belangstellenden opende Wethouder Blokhuis samen met een jongere de nieuwe voorziening op het terrein van Het Hoogeland.
De Tijdelijke Opvang Jongeren op Het Hoogeland in Beekbergen betreft een kleinschalige opvang. Het gaat hierbij om drie opvangplekken die IrisZorg al had, alleen zijn deze nu specifiek bedoeld voor jongeren die tijdelijk opvang nodig hebben. Met deze Tijdelijke Opvang wordt de keten voor dak- en thuisloze jongeren in de regio Apeldoorn verder versterkt.

Eind december ging de Tijdelijke Opvang Jongeren van start. Vanuit het Jongerenteam Apeldoorn was er direct vraag naar. In de afgelopen weken zijn al vijf jongeren hier opgevangen. De opvang is maximaal twee weken. Het is de bedoeling om de jongeren vervolgens in een traject te krijgen, om ze verder op pad te helpen.

Voor de opening was grote belangstelling vanuit de politiek, WMO-raad, collega-instellingen, Dorpsraad Beekbergen, medewerkers van IrisZorg en Cliëntenraad. Bernadette Ottenschot blikte net als de wethouder terug op het proces om een voorziening te openen voor jongeren. Het heeft enkele jaren geduurd om een geschikte locatie te vinden. Totdat IrisZorg een paar maanden geleden voorstelde: waarom niet op het terrein van Het Hoogeland? Kantoorruimte maakte plaats voor drie slaapkamers en de Tijdelijke Opvang Jongeren kon van start!

Wethouder Blokhuis mocht de openingshandeling samen met een jongere verrichten. Onder het mom van een doorbraak voor jongeren, sloegen zij met een bokshandschoen de (papieren) voordeur in. Bekijk hier het filmpje van de openingshandeling.

Open huis
Een week eerder (10 januari) kregen de buurtbewoners al een sneak preview. Zij waren uitgenodigd voor een nieuwjaarsreceptie, samen met bewoners van Het Hoogeland en medewerkers van IrisZorg. Tijdens deze nieuwsjaarsreceptie konden zij al even binnen kijken bij de nieuwe voorziening en vragen hierover stellen.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.