Steeds meer jongeren in de opvang

Geplaatst op: 28 januari 2013
De Federatie Opvang, waar ook IrisZorg bij is aangesloten, maakte maandag 28 januari bekend dat in 2011 ruim 14.000 jongeren tot 23 jaar in de maatschappelijke opvang zaten. Hiervan zijn zo'n 7.000 kinderen jonger dan 18 jaar. Van deze kinderen kwamen er bijna 6.000 mee met een ouder of beide ouders. De overige jongeren hebben zich zelfstandig gemeld. De Federatie Opvang vindt het een zorgwekkende ontwikkeling dat grote aantallen jongeren en kinderen in de opvang terecht komen.
De cijfers over 2012 worden in september verwacht, maar de Federatie Opvang ziet dat de trend doorzet. 


De Federatie Opvang pleit voor samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties om te voorkomen dat gezinnen uit huis worden gezet. Verder ontwikkelt de Federatie een methode speciaal gericht op de begeleiding van jongeren in de noodopvang. Het kind krijgt daarbij een eigen begeleidingsplan.

Op de website van de Federatie Opvang vindt u een publicatie met de cijfers en feiten over 2011.  
Op de site van de Federatie Opvang kunt u ook een publicatie lezen met verhalen van cliënten uit de opvang. Op pagina 14 van de publicatie vindt u een verhaal van een cliënt van IrisZorg die in de Crisisopvang Nijmegen verblijft. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.