IRIS in de buurt laat zwerfboeken achter in Arnhem

Geplaatst op: 29 januari 2013
IRIS in de buurt, het wijkgerichte initiatief van IrisZorg, gaat zwerfboeken verspreiden in de gemeente Arnhem. Ruim 150 boeken van inwoners, medewerkers van IrisZorg en andere organisaties zijn geschonken om te verspreiden over het Station Velperpoort, bushaltes of supermarkten in verschillende wijken van Arnhem. Iedereen kan een zwerfboek meenemen en lezen, waarna het weer wordt ‘losgelaten’ om door iemand anders gelezen te worden.

Met deze actie wil IRIS in de buurt op een creatieve manier met bewoners in contact komen.
De zwerfboeken bevatten namelijk flyers met informatie over IRIS in de buurt. Lezers met vragen over alcohol- of drugsgebruik of zich zorgen maken over het gebruik van iemand anders kunnen via de contactgegevens op de flyer snel en laagdrempelig informatie inwinnen bij IRIS in de buurt.
 
Ook zijn alle zwerfboeken voorzien van een unieke code waardoor ze te volgen zijn via internet. Lezers kunnen zo zien waar het zwerfboek inmiddels is geweest en wie het gelezen heeft.
 
Op bezoek
IRIS in de buurt is een nieuwe preventiemethode, waarbij de activiteiten erop zijn gericht om gezond gedrag te bevorderen en afhankelijkheid van verslavende middelen te voorkomen.
De adviseurs van IRIS in de buurt gaan op bezoek bij inwoners van Arnhem op verzoek van professionals, zoals politie, leerkracht of gemeente of naar aanleiding van een vraag of klacht van buurtbewoners.

Samen met de bewoner(s) gaan de adviseurs op zoek naar mogelijkheden om het gebruik onder controle te krijgen. Als dit niet lukt, begeleiden zij de bewoners naar passende hulpverlening, zoals behandeling of opvang bij IrisZorg.
 
IRIS in de buurt werkt vanuit het oude stationsgebouw van Station Velperpoort en voorziet deze en alle andere buurten in Arnhem van informatie en advies op het gebied van alcohol, drugs en daarmee samenhangende maatschappelijke problemen.

Meer informatie is te vinden op www.irisindebuurt.nl of telefonisch via 088 – 606 2777. 

Reacties

Ingrid
 
Zou graag wat boeken willen geven/schenken.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.