IrisZorg is klaar voor aankomende kouperiode

Geplaatst op: 07 december 2012
Niemand hoeft in de kou buiten te slapen. Dat is het motto van IrisZorg als de temperaturen onder het vriespunt zijn gedaald. In alle nachtopvangvoorzieningen zijn tijdelijke bedden bijgeplaatst en mocht het nodig zijn dan kunnen er ook stoelen bijgezet worden. IrisZorg telt negen nachtopvangvoorzieningen.
In sommige gemeenten gaan medewerkers van IrisZorg ook actief op zoek naar mensen die buiten slapen om ze te motiveren nu toch binnen te komen slapen.
Het winterprotocol gaat in de meeste plaatsen spelen als er een (gevoels-)temperatuur van rond de -5 graden verwacht wordt. Voor het Omnizorg in Apeldoorn geldt een grens van -2 graden Celsius.
 
In elke gemeente is het net weer iets anders georganiseerd. Arnhem heeft bijvoorbeeld het winterprotocol in twee fasen onderverdeeld, waarbij in de eerste fase (buitentemperatuur van -5 C) extra bedden/stoelen geplaatst worden en waarbij de openingstijden van betrokken instellingen op elkaar zijn afgestemd.
Fase 2 gaat in als een buitentemperatuur kan leiden tot lichamelijke klachten. Dan gaan IrisZorg en bijvoorbeeld het Rode Kruis actief op zoek naar 'buitenslapers' om ze te motiveren om toch binnen te slapen. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.