Stapavond voor ouders van Nijmeegse jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Geplaatst op: 02 november 2012
In het kader van vier jaar Alcoholmatigingsproject ‘Alcoholopvoeding Durf Nu!’ organiseren IrisZorg, GGD Regio Nijmegen en de samenwerkende gemeenten in de regio Nijmegen samen met the Matrixx, de LiNDE en Active Partyworld een stapavond voor ouders van 12 t/m 17 jarigen. Leuk, informatief en kosteloos!
De inspanningen van ouders in de afgelopen periode mogen beloond worden, want in de regio Nijmegen geven kinderen zelf aan dat hun ouders strenger zijn geworden als het gaat om alcoholgebruik. Ouders zelf geven steeds vaker aan dat alcohol onder de 16 niet acceptabel is. Het alcoholgebruik is in de afgelopen 4 jaar mede hierdoor afgenomen. Vooral het aantal jongeren dat ooit alcohol heeft gedronken en het aantal jongeren dat recent alcohol heeft gedronken neemt af.

Film

Ouders die mee gaan ‘stappen’ krijgen op een interactieve manier informatie van verschillende organisaties over allerlei zaken die met jongeren en uitgaan te maken hebben. Ze zien de horecagelegenheid van binnen. Door deel te nemen ervaren ze zelf hoe leuk stappen in the Matrixx, De LiNDE of Active Partyworld kan zijn. Een aantal jongeren zal een film tonen waarin jongeren uit deze regio zelf vertellen wat ze belangrijk vinden binnen de alcoholopvoeding.

De stapavonden worden van 19.30 tot 22.00 uur gehouden op:
  • Woensdag 21 november in the Matrixx in Nijmegen
  • Maandag 26 november in de LiNDE in Groesbeek
  • Woensdag 28 november in Active Partyworld in Druten

Aanmelden

Meer informatie via de site www.durfnu.info. Aanmelden kan daar via de button ‘inschrijven stapavond ouders’, of telefonisch bij IrisZorg via 088-6062605. U kunt zich aanmelden tot een week voor de betreffende avond, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Deelname is gratis. Het volledige programma krijgt u na aanmelding per email toegestuurd.

Kom kijken naar het uitgaansleven van nu. Wij wensen u in elk geval een plezierige stapavond!

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.